نخستین عصر خاطره الماسهای درخشان در سال جدید، به بزرگداشت عملیات بیتالمقدس و حضور اسطورههای زنده آن اختصاص یافت.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان،
نخستین عصر خاطره آزادگان در سال ۱۴۰۴ با محوریت عملیات بیتالمقدس، عصر چهارشنبه ۱۰ اردیبهشتماه، به همت مؤسسه پیام آزادگان استان تهران برگزار شد. این رویداد، پنجمین دوره از سلسلهبرنامههای «عصر خاطره الماسهای درخشان» بود؛ عنوانی که در سال گذشته به محفلی معتبر برای بازخوانی خاطرات مقاومت در اردوگاههای اسارت تبدیل شده است.
در این ویژهبرنامه که به مناسبت سالروز عملیات غرورآفرین بیتالمقدس و در راستای بزرگداشت آزادگان حاضر در آن عملیات برگزار شد، شش تن از آزادگان سرافراز با روایتهایی ناب از ایام نبرد، لحظههای اسارت و روزگار پرشکوه پایداری در اردوگاههای دشمن، حضار را به اعماق تاریخ دفاع مقدس بردند.
در آغاز این مراسم، رسول عمادی نماینده موسسه پیام آزادگان استان تهران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام عملیات بیتالمقدس، از حضور ارزشمند آزادگان در این ویژهبرنامه قدردانی کرد. وی با اشاره به نقش مؤثر این برنامهها در حفظ و انتقال تاریخ شفاهی دفاع مقدس گفت:
«برنامههای عصر خاطره را هر ماه متناسب با رخدادهای همان ماه در تقویم دفاع مقدس و دوران اسارت برگزار میکنیم. هدف ما صرفاً خاطرهگویی نیست، بلکه این روایتها بستری برای خلق آثار پژوهشی فاخر فراهم میآورند. از لحظه حضور رزمندگان در جبهه تا دوران اسارت و آزادی، باید بهطور دقیق و مکتوب ثبت شود.»
عمادی افزود: «در نیمه دوم سال گذشته، بیش از ۳۰۰ ساعت خاطره از آزادگان ضبط شده است که در آینده نزدیک در تولید آثاری همچون فیلم، سریال، مستند و کتاب مورد استفاده قرار خواهد گرفت. مجموعه روایتهایی که در این دوره از عصر خاطره با موضوع عملیات بیتالمقدس ارائه شد، نیز بهصورت مکتوب و در قالب یک اثر تدوین خواهد شد.»
آزادگان حسین احمدی، محمدرضا گیلوری، محسن قهرمانزاده، محمد اسحاقی، جلیل جباریان شربیانی و اسفندیار نورسرشت، در فضایی صمیمی اما آکنده از عظمت، بخشهایی از زندگی خود در پشت سیمخاردارهای دشمن را بازگو کردند.
«عصر خاطره الماسهای درخشان» از پاییز ۱۴۰۳ تا کنون، چهار دوره را پشت سر گذاشته است. نخستین عصر خاطره به اعتراض تاریخی اسرا در ۸ آذر ۱۳۶۱ در اردوگاه موصل پرداخت؛ دومین برنامه با تمرکز بر اسرای عملیات کربلای ۴ و ۵ برگزار شد. در دوره سوم، آزادگان از برنامههای دهه فجر در اسارت روایت کردند و چهارمین عصر خاطره نیز حالوهوای معنوی ماه رمضان در اردوگاهها را بازتاب داد.
اکنون و در پنجمین گام، روایت آزادگان عملیات بیتالمقدس، حلقهای درخشان دیگر به زنجیره خاطرهگویی از روزهای مقاومت افزود؛ روزهایی که با ایثار و ایمان، در حافظه ملت ایران جاودانه شدند.
انتهای پیام/
برای ورود به ویکی آزادگان اینجا کلیک کنید / www.wikiazadegan.com