کارگاه آموزشی
تاریخ شفاهی یکی از نیازهای ضروری حوزة دفاع مقدس و بهویژه دوران مقاومت است. زیرا جامعة آزادگان بخش اعظم و قابلدسترس این حوزه است و در صورت اهمال در این مورد ضایعة جبرانناپذیری متوجة این بخش درسآموز و مهم خواهد شد.
این معاونت بهلحاظ ارتباط تنگاتنگی که با بحث خاطرات آزادگان دارد، همواره در صدد راهی برای ارتقا فعالیتهای معاونت پژوهش است از جمله: نگهداری از آرشیو و اسناد، جمعآوری تاریخشفاهی و نیز نگارش خاطرات به شیوهای اصولی و مطابق با استانداردهای خاطرهنویسی میباشد که یکی از این راههای مؤثر برگزاری کارگاه آموزشی است.
اهداف
1. آشنایی به اصول و روشهای پرداختن به تاریخ شفاهی
2. ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت آزادگان به شیوهای صحیح
3. ابهامزدایی در شیوههای مصاحبه و خاطرهنویسی
کارگاه تاریخ شفاهی و خاطره نویسی، خاطره گویی: 28 اردیبهشت 1395، تهران (خانه هنرمندان)
کارگاه آشنایی با فرایندهای حفاظت و مرمت آثار کاغذی: 24 آذر 1395، تهران (مرکز اسناد ملی)
کارگاه حفاظت پیشگیرانه از اسناد: 15 دی 1395، تهران (مرکز اسناد ملی)
کارگاه مدیریت بحران در آرشیوها، کتابخانهها و موزهها: 10 بهمن 1395، تهران (مرکز اسناد ملی)
کارگاه سندشناسی: 20 بهمن 1395، تهران (مرکز اسناد ملی)
کارگاه سندشناسی (آشنایی به ساختار سندی عقدنامهها): 3 اسفند 1395، تهران (مرکز اسناد ملی)
کارگاه و همایش تاریخ شفاهی: 9 اسفند 1395، تهران (مرکز اسناد ملی)
کارگاه یکروزة آموزشی تاریخ شفاهی با تکیه بر آموزش مصاحبه با مشارکت سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس و با حضور 50 نفر از آزادگان تهرانی در سالن پارک هنرمندان تشکیل شد.
- استاد امیرمحمد عباسنژاد اولین استاد کارگاه بود که به ذکر مباحث کلیاتی در مورد تاریخ شفاهی پرداخت و به پرسشهای فراگیران با مثالهایی پاسخ داد.
- دکترعلی فروزفر به شیوههای راهبردی تاریخ شفاهی و شیوههای آن اشاره کرد (لازم به ذکر است فرایند کارگاه در هر دو کلاس به شیوهی پرسش و پاسخ بود.)
سه حالت، خاطره گویی را شرح دادند:
- خاطره نویسی
- خاطره گویی شفاهی فردی
- مصاحبهی تاریخ شفاهی
سپس به در مورد ارکان مصاحبه تاریخ شفاهی بحث شد.
کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی در ساعت 13 با برگزاری آزمون به پایان رسید و به شرکت کنندگان گواهینامه داده شد.
کارگاه تاریخ شفاهی، 18 تیرماه 1398
کارگاه یکروزة آموزشی تاریخ شفاهی با تکیه بر آموزش مصاحبه با حضور نمایندگان استانهای آذربایجان، اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان، تهران و یزد روز سهشنبه ۱۸ تیرماه 1398، با حضور دکتر کامور بخشایش در مؤسسه پیام آزادگان برگزار شد. این کارگاه در دو بخش تئوری و عملی برگزار شد. دکتر کامور در بخش نظری در مورد الزامات و ارکان یک مصاحبه خوب و درست برای حاضران صحبت نمود.
در بخش دوم علاوه بر پرسش و پاسخ، با عنایت به سرفصل لحظة اسارت، افراد بهعنوان مصاحبهکننده به ترتیب سوالاتی طرح کردند و یکی از آزادگان حاضر به عنوان مصاحبهشونده به سوالات پاسخ داد.
برگزاری گارکاه آموزش تاریخ شفاهی با حضور دکتر کامور
بخشایش و نمایندگان استانها در 18 تیرماه
کارگاه آموزشی مستندنگاری، 13 بهمن 1398
کارگاه آموزشی مستندنگاری در آثار ایثار و شهادت ساعت 8:30 روز یکشنبه 13 بهمن 1398، با حضور استاد محمودزاده، دکتر کامور بخشایش، دکتر قاسمی، معصومه رامهرمزی به همت اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران استان تهران و مهمانانی از سراسر کشور برگزار شد.
برگزاری گارکاه مستندنگاری با حضور استاد محمودزاده، دکتر کاموربخشایش،
دکتر قاسمی، معصومه رامهرمزی در 13 بهمن1398
برگزاری
گارکاه مستندنگاری در 13 بهمن 1398
کارگاه تاریخ شفاهی 1397
سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس، کارگاه تاریخ شفاهی از راه دور (الکترونیکی) را برای کارکنان موسسه پیام آزادگان برگزار کرد:
این کارگاه از تاریخ یک آذرماه لغایت 27 بهمن ماه 1397 برگزار شد. تعداد 34 نفر از آزادگان و خانوادههایشان، محققین و پژوهشگران موسسه پیام آزادگان در این کارگاه شرکت کردند.
به گزارش سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس، برای اولین بار در طول برگزاری کارگاه تاریخ شفاهی، سه نفر از شرکتکنندگان موفق به اخذ امتیاز کامل در آزمونها شدهاند:
عبدالله محمدی ینگجه از استان اردبیل
سعید اسدی مجد از استان قم
فریده باقری از استان اصفهان