حسن یوسفی در روایت خود از روز ۸ آذر، به شکنجههای شدید و مقاومت اسرای ایرانی در برابر تفکیکهای عراقیها اشاره کرد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، حسن یوسفی یکی از آزادگان سرافراز، در مراسم "عصر خاطره الماسهای درخشان" که به میزبانی موسسه پیام آزادگان استان تهران برگزار شد، از لحظات تلخ روز ۸ آذر ۱۳۶۱ در اردوگاه موصل گفت و به شدت شکنجههایی که در این روز متحمل شد اشاره کرد.
او از دوران اسارت خود و چالشهای فیزیکی و روانی که در آن روزها تحمل کرده بود، گفت: «حدود ۱۱ آبان در عملیات محرم اسیر شدیم و ۲۹ آبان زمزمههایی از تفکیک اسرای بسیجی و ارتشی شنیده شد. اکثر بچهها مخالف این اقدام بودند و میدانستیم که اگر حتی یک قدم به خواستههای عراقیها نزدیک شویم، فردا برای مصاحبه با دوربین خواهند آمد. این تفکیک، چالشی جدی برای همه ما بود. آن روز که از ما خواسته شد به داخل آسایشگاه برویم، من و یکی دیگر از بچهها تصمیم گرفتیم که داخل آسایشگاه بمانیم تا شاید از خطر در امان بمانیم.
اما پس از مدتی چند تکاور عراقی با نبشی آهنی و دیگر ابزار غیرمتعارف در شکنجه وارد آسایشگاه شدند و شروع به زدن ضربات محکم به سر ما کردند. هر ضربهای که به سرم میخورد، مثل فنر برمیگشت. ما زخمی شدیم، اما تلاش کردیم که جای زخمهایمان را نشان دهیم تا از شدت ضربات کاسته شود. اما آنها به هیچ وجه دست برنداشتند و ضربات بیشتری وارد کردند.»
یوسفی به ادامه شکنجههای جسمی و بیرحمیهای عراقیها پرداخت: «وقتی از ما خواستند تا به بهداری اردوگاه برویم، به من گفتند که چرا به این حال و روز افتادهام؟ گفتم که دستم شکسته است، تمام بدنم آسیب دیده. پزشک به عربی چیزی گفت که من متوجه نشدم، ولی بعد از معاینه به شدت من را با لگد و ضربه از آنجا بیرون کردند. این رفتارها تنها بخشی از شکنجههایی بود که در آن روزها تحمل میکردیم.»
او در پایان به احساس مشترک میان اسرای ایرانی اشاره کرد: «در آن روزها، همه بچهها سعی داشتند تا با ایستادگی در برابر خواستههای ناعادلانه عراقیها، نشان دهند که هیچگاه تسلیم نخواهند شد. به رغم تمام شکنجهها و فشارها، هرگز نخواستیم که تفکیک میان بسیجیها و ارتشیها را بپذیریم. ما همه یک هدف داشتیم و آن آزادی بود.»
این روایت از حسن یوسفی، یکی از آزادگان سرافراز، در کنار خاطرات دیگر عزیزان حاضر در مراسم، مانند: حجت الاسلام اصغر صالحآبادی، محمدتقی طباطبایی، محمدباقر علی، حمید شمسالهی، رضا
شملی، عبدالله سرابی، محمدرضا رنگینکمان، رسول عمادی، رمضان
استادیان، حجت الاسلام حسین مولایی و اکبر حسینی در این مراسم گرامی داشته شد و همچنان یادآور ایستادگی و مقاومت آزادگان ایران در برابر ظلم است.
انتهای پیام/
برای ورود به ویکی آزادگان اینجا کلیک کنید / www.wikiazadegan.com