در سال ۱۳۴۲، کودکی در تبریز پا به دنیا گذاشت که بعدها «فاتح» نام گرفت و در تاریخ، نامش را با همان صراحت معنا به ثبت رساند؛ خلیل فاتح.
با نهایت تأسف، یکی از نمادهای استقامت و وفاداری به آرمانهای انقلاب اسلامی، آزاده سرافراز و جانباز دفاع مقدس، محمدعلی زارعنژاد از اردوگاه ده رمادی قاطع یک، دار فانی را وداع گفت.
در روز عید قربان، روز بندگی و فداکاری، یکی از مردان بزرگ اسارت، آزاده نستوه و افسر مؤمن ارتش جمهوری اسلامی، سرهنگ حاج حشمتالله برچلو(عزیزالهی)، پس از سالها بیماری و رنج، به دیدار یاران شهیدش شتافت.
محمد حسن شیرخانی، آزاده و جانباز شجاع دفاع مقدس، پس از سالها ایثارگری و مقاومت در اردوگاههای اسارت، درگذشت و جامعه آزادگان را در سوگ نشاند.
حاج یعقوبعلی مرادی، آزادهای صبور و پدر شهیدی که فرزندش را در جبهههای دفاع از اسلام از دست داد، پس از سالها رنج اسارت و فراق، به دیدار معبود شتافت.
شهادت در اسارت، آنهم در نوجوانی؛ این سرنوشت سیفالله شیعهزاده است، دانشآموزی که در جبهههای غرب کشور گرفتار نیروهای کومله شد و با شکنجه و تیر خلاص به زندگیاش پایان دادند.
علیاصغر باباییزیروانی، ورزشکار کشتیگیر و رزمندهای دلیر از گردان امام محمد باقر (ع) لشکر ۲۵ کربلا، با شجاعتی مثالزدنی در میدانهای نبرد حاضر شد و در اسارت دشمن، با تحمل رنجهای فراوان و ایستادگی در برابر سختیها، سرانجام با لب تشنه در راه دفاع از میهن به شهادت رسید.
محمدرضا غیاثی، آزادهای که در چهار اردوگاه مختلف در کنار سید آزادگان به مقاومت پرداخت، امروز در خانه ابدی آرام گرفت.
احمد بختیاری، آزاده و جانباز برجسته ۸ سال دفاع مقدس، پس از تحمل سالها درد و رنج به یاران شهیدش پیوست.
حسین قاسمزاده، پزشکی که در سختترین روزهای اسارت مرهم دردهای همرزمانش شد و در آزادی با تأسیس مراکز توانبخشی، خادم مردم ایران ماند، به آرامش ابدی پیوست.
با کمال تاسف و اندوه، آزاده سرافراز محمد روحبخش از شهرستان کاشمر، دعوت حق را لبیک گفت و به دیدار حق شتافت تا همنشین شهدای غریب اسارت باشد.
خسرو غایبی، آزاده و جانباز دوران دفاع مقدس که سالها از عمر گرانقدر خود را در اسارت دشمن و در راه دفاع از میهن اسلامی سپری کرد، به دیار حق شتافت. او در اردوگاه ۱۲ صلاحالدین، درد و رنجهای بسیاری را تحمل نمود و به مقام جانبازی نائل شد.